LAWATAN SAMBIL BELAJAR IKRAMTEENS HULU SELANGOR15 Disember 2016 | Khamis. Sempena cuti sekolah yang sedang berlangsung, IKRAMTeens Hulu Selangor telah menganjurkan lawatan sambil belajar ke Bank Negara Museum and Art Gallery dan Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM). Lawatan ini adalah anjuran bersama JK Remaja dan JK Media IKRAM Hulu Selangor.

Di Bank Negara Museum and Art Gallery, peserta didedahkan dengan sejarah mata wang Malaysia dan evolusi perkembangan mata wang Malaysia dan bagaimana cetakan wang dilakukan aspek keselamatan tentang mata wang Ringgit Malaysia juga diceritakan. selepas itu, peserta dapat melawat semua galeri yang muzium sediakan.

 

Di IKIM.fm, kami telah disambut meriah oleh Pegawai Perhubungan Awam IKIM.fm dan diberi taklimat mengenai sejarah penubuhan ikim, sesi soal jawab juga dapat diadakan. Selain itu, kami juga sempat bertemu dengan beberapa DJ IKIM yang kebetulan berada di konti. Sempat dikongsikan tentang kelengkapan di konti serta cara-cara mengurus radio apabila tiba waktu 'on air'.

Gambar-gambar sepanjang lawatan boleh dilihat di pautan ini